ROADTRIP TO PANAMA

ROADTRIP TO PANAMA

Thursday, July 17, 2014

Kaip mes uz 20 litu nusipirkome dramblį ir 4 kilimus.

 
(Pirmosios kupiuros nepamenam) Lietuva ir Indija.

Dohos turguje uzejome i viena, dar vis dirbancia krautuvele. Joje Mantautas aptiko neitiketinai grazu, ranku darbo dramblio statula, o as aptikau jau senai issvajotus puodelio padekliukus kilimo pavidalo. Taciau vis dvejojome, ar mes tikrai norime siu suvenyru ar ne, kol galiausiai pardavejas priejo prie musu ir paklause ir kur mes. Atsoveme  - is Lietuvos, ir jis pasiteiravo ar mes turime savo valiuta. Sakome taip - litas. Jis pasiteiravo, ar mes iuo metu su savimi turime litu. Pakrapste kisenes ir pinigines aptikome 20 litu kupiura ir parodeme jam. Jis pasiteiravo, kokia jo verte doleriais. Mes spejome, kad apie 8 dolerius. Jis pasikviete savo pagalbininka, jo pagalbininkas pagooglino tikra lito verte ir mes buvo teisus - 8 doleriai. Pardavejas mums pasiule nupirkti is musu litus - nuo pilnos suvenyru sumos nuskaiciuos 8 dolerius, kuriuos padengtume 20 litu kupiura, o likuti sumoketume kortele. 
Pasirodo, sis pardavejas kolekcionuoja viso pasaulio pinigus ir litas jam yra labai egzotiskas. Jis buvo labai susidomejes musu 20 litu, o mums patiko egzotiskas sanderis. 
Stai taip ir gavosi, kad uz 20 litu mes nusipirkome drambli ir net 4 kilimus. Butu idomu sia istorija papasakoti musu vyriausybei, kad ji pamatytu, kaip idomu tureti kazka unikalaus, tautisko, kad tas litas ne toks jau ir prastas, o euras kazkas visiskai neidomaus ir eilinio. Siulome visiems pasilikti po litu kupiura - juk bus smagu parodyti anukams valiuta, su kuria uzaugoti. :)

Krautuvele.

Guli litukai, kol mes sprendziame apie ju likima.

Maza dalis pardavejo kolekcijos.

Pardavejas "ant kelio" dar idave dar savo
valiutos - 10 indisku rupiju.