ROADTRIP TO PANAMA

ROADTRIP TO PANAMA

Friday, July 24, 2015

Brooklyn Bridge ir Niujorko naktinis baras.

BRUKLINO TILTAS:

"Bruklino tiltas (angl. Brooklyn Bridge) – vienas seniausių kabančių tiltų JAV, kurio ilgis siekia 1825 m. Tiltas jungia Manheteno ir Bruklino rajonus.
Tilto statyba prasidėjo 1870 m. sausio 3 d. ir buvo baigta 1883 m. gegužės 24 d. Baigus Bruklino tilto statybą, tai buvo ilgiausias pakabinamas tiltas pasaulyje. Tilto architektai ir kūrėjai - vokiečių imigrantas Johnas Augustas Roeblingas, jo sūnus Washingtonas Roeblingas ir marti Emily, kuri daugiausiai rūpinosi tilto likimu po netikėtos Johno mirties prieš statybos darbų pradžią.

Tiltą sudaro du pagrindiniai elementai: du masyvus įtvirtinimai abiejose upės pusėse ir du 84m aukščio bokštai (dar vadinami taurais) tarp jų. Iš kalkakmenio, granito ir cemento pastatyti taurai yra neogotikinio stiliaus. Jie stovi ant pamatų, įkastų 13,4m (Bruklino pusėje) ir 23,8m (Manhatano pusėje) gylyje." iš https://lt.wikipedia.org/wiki/Bruklino_tiltas, žiūrėta 24.07.2015 

Prieš pamatydama tiltą savo akimis nesupratau, kodėl jis toks populiarus ir lankomas. tačiau tik apsilankiusi ir pamačiusi jį savo akimis suvokiau, kad jis yra įspūdingas. 
Didžiulis, įspūdingas, kruopštus tiltas. Labiausiai stebinantis dalykas - kada jis buvo pastatytas. 


Paskutiniai dienos saulės spinduliai. 

21-ių metų!
Nusileidus saulei visi miesto vampyriukai pradėjo lysti iš savo urvų ir išėjo ieškoti naktinių nuotykių. Mes taip pat klaidžiojome ir ieškojome tos klasikinės, Niujorkietiškos vietelės. Aptikome gyvos fanko muzikos barą Manheteno viduryje. 
Mantautas pažadėjo, kad savo gimtadienio proga gausiu mažą pyragaitį su žvakute. Taip jis ir padarė. Tik pyragėlį dengė didelis sluoksnis ledų su grietinėle, o žvakutė buvo ne ant pyragėlio, o ant stalo. Įsimintiną įspūdį vis vien paliko. 
Šio vakaro bare grojusi grupė.