ROADTRIP TO PANAMA

ROADTRIP TO PANAMA

Friday, July 24, 2015

Nacionalinis gamtos istorijos muziejus

Apie patį muziejų:

Mažieji dinozaurai.
"Nacionalinis gamtos istorijos muziejus – muziejus, administruojamas Smithsonian instituto. Muziejus yra išsidėstęs nacionalinėje alėjoje, Jungtinių Valstijų sostinėje Vašingtone. Įėjimas į muziejus nemokamas. Muziejus atviras 364 dienas per metus.
Muziejaus eksponatų kolekciją sudaro iš viso per 500 milijonų augalų, gyvūnų, fosilijų, mineralų, akmenų, meteoritų pavyzdžių bei žmonijos kultūros istorijos artefaktų. Tai antras pagal populiarumą Smithsonian instituto muziejus, kuriame dirba apie 185 profesionalūs gamtos istorijos mokslininkai - tai didžiausia pasaulyje mokslininkų grupė, suburta gamtos ir kultūros istorijos tyrimams. " iš https://lt.wikipedia.org/wiki/Nacionalinis_gamtos_istorijos_muziejus, žiūrėta 24.07.205 

Muziejus iš viršaus.

Trumpai pabuvojome Afrikoje.
Kalbant atvirai, mes tikrai nesitikėjome, kad šis muziejus bus toks milžiniškas. Tikėjomės, kad nueisime pasižvalgyti, pamatyti ką nors idomaus, ko nėra Europoje. Tačiau gavome daug daug daug daugiau nei tikėjomės - šis muziejus yra milžiniškas, einantis per 4 milžiniškus aukštus ir savyje eksponuoja visiškai visą pasaulio istoriją - nuo jos susikūrimo (didžiojo sprogimo) einant per dinozaurų erą, senas civilizacijas, gamtą, žmogų, net didžiulę uolienų ir dar didesnę mineralų kolekciją. Jaučiausi aptikusi naujus namus. Prašiau Mantauto, kad leistų man nakvoti prie Mineralų muziejuje, tačiau muziejus nesiūlo tokių paslaugų. :( Teko vis gi išeiti. Bet šis muziejus paliko didžiausią įspūdį iki šiol. Viskas buvo taip kruopščiai paruošta, paaiškinta, išdėstyta. 

Mantautas ir meteoritas.
Šiame muziejuje praleidome apie penkias valandas ir pamatėme galbūt tik puse viso grožio. Žinoma, daugiausia laiko praleidome prie uolienų ir mineralų. Puiki vieta praleisti savo gimtadienį... 
Kaip manote, kiek kainuoja įeiti į šį nuostabų, didelį, neįtikėtiną, informatyvų muziejų? Daug? O vat ir ne! Apie šį muziejų sužinojome internete, prie "nemokamų muziejų" skyriaus. "Nemokam" reiškia, kad prieini prie kasos, palieki auką muziejui, gauni savo bilietą ir vaikštai po jį iki begalybės. Taigi, jau net vos už vieną dolerį galima patekti į šį neįtikėtiną muziejų ir pasisemti viso pasaulio gamtos istorijos žinias. 

Eskvojos medžio kamienas. O šiuos įspūdingus medžius
žmonės kerta net nesusimąstę. Kažkur gale stoviu ir aš,
kad palygintumėte dydį. 
Visiems, kurie keliauja arba žada keliauti į Niujorką: kad ir ką iki šiol norėjote pamatyti, būtinai nepamirškite įsprausti apsilankymo šiame Muziejuje. Joks kitas Europos muziejus jūsų taip nepriblokš kaip šitas. Ypač Lietuvoje niekas negali prilygti šiam muziejuj. BŪTINAI apsilankykite! Antras patarimas - du variantai, arba internete apžiūrėkite, kur yra jus labiausiai dominanti ekspozicija, arba eikite čia iš pačio ryto ir paskirkite jam visą dieną. Čia tiesiog visko begalo daug. Išvargina, bet begalo praturtina. 



Kaikurie bendrakursiai mane supras...
Supranti, kad nieko nesupranti. Tik mažytė mineralų
ekspozicijos dalis.
Mantautas ir Mamutas.
Viskas! Šitą Topazą nešuosi namo.
Kartais nežinai, kas akmens viduje, o
pasirodo, kad jame slypi didžiuliai turtai.



Galbūt atrodo keista ar kvaila mėgti akmenis, kaip juos dažniausiai vadina visi žmonės, tačiau kai juos supranti arba žinai ką nors apie mineralus ir uolienas, supranti, kad Pasaulis yra neįtikėtinai įspūdingas.