ROADTRIP TO PANAMA

ROADTRIP TO PANAMA

Friday, July 31, 2015

Patarimai keliaujantiems į Niujorką

Po sėkmingos savaitės Niujorke, manau, jau galime pasidalinti savo patirtimi ir su būsimais keliautojais ir turistais Niujorke. Šiame straipsnyje norėtume pateikti visus savo patarimus: tuos, kurie mums pavyko  ir padėjo, bei tuos, kurių buvo galima išvengti, o mes juos darėme iš paprasto nežinojimo. 
Mes esame tokie keliautojai, kuriems patinka pataupyti ir keliauti kuo ekonomiškiau, todėl visi mūsų patarimai bus orientuoti į kainą, kokybę ir svarbą. 

LEKTUVO BILIETAI

Aptikome bilietus per http://www.makalius.lt/ į Niujorką vos už 177€, tačiau akcijos datos mums netiko. Jeigu kelionę planuojate tik kaip atostogas ir neturite tvirtos datos, tai skrydį galite labai lengvai susirasti už mažą kainą. Mums to padaryti nepavyko, nes ilgai nežinojome, kada galėsime išskristi (vis ta mano lauko praktika kišo kojas), o kai sužinojome, bilietų kainos buvo didžiulės. Skridome su Singapore Airlines ir buvome labai patenkinti, todėl galime jas rekomenduoti ir kitiems. 

NAKVYNĖ

Dauiausiai naudos turėsite, jeigu nakvynės ieškosite per https://www.couchsurfing.com/ . Būtent taip ir mes apsistojome. Šiame tinklapyje vietiniai siūlo savo sofą keliautojams, turistams, už tai neprašydami pinigų. Už 6 naktis Niujorke mes tokiu būdu sutaupėme tikrai nemažai pinigų. Be to, būni pas vietinius, kurie gali ir padėti, ir pakonsultuoti, ir patarti. Taip artimiau gali susipažinti su pačių vietinių kultūra.
Antras patarimas tiems, kurie galbūt nenori gyventi pas svetimą žmogų už dyką - išandykite https://www.airbnb.com/ . Šiame portale žmonės nuomoja kambarį savo namuose už ganėtinai mažas kainas. Jeigu ir tai netenkina, siūlome kuo anksčiau pradėti ieškoti sau tinkamo hostelio, jų kainas taip pat vertėtų palyginti. 

TRANSPORTAS

Tikrai siūlome nusipirkti metro savaitės (arba tiek laiko, kiek būsite) bilietą. Jo kaina vos 31 doleris, važiuoji kiek nori ir su kokiais tik nori metro. Būtent taip pamatysite visą miestą. Traukiniai važiuoja palankiai ir ganėtinai dažnai, todėl tai yra gera investicija.

TELEFONAS

Atskridę į Niujorką tuojau pat nusipirkome telefono kortelę, nes turėjome paskambinti mūsų nakvynės šeimininkui. Nusipirkome kortelę už 30 dolerių, joje turėjo būti 10 dolerių skirta 100 minučių pokalbiams ir likę 20 laisvam naudojimui. Paskambinome šeimininkui, išsiunteme 6 žinutes į Lietuvą ir mums pareiškė, kad mūsų sąskaitoje liko vos $2,40. Tad šiuo atveju patariame arba nepirkti kortelės ir naudoti savo lietuvišką, jeigu labai reikia, arba prieš perkant internete ilgai naršyti atsiliepimus apie visas telefonų linijas.

PRAMOGOS 


Niujorkas siūlo itin daug nemokamų pramogų, arba bent jau labai pigių. Siūlome internete paieškoti šiuo metu vykstančių renginių, nuolaidų ir kitų atrakcijų. http://kudago.com/new-york/