ROADTRIP TO PANAMA

ROADTRIP TO PANAMA

Monday, August 31, 2015

Kanadietiška buitis ir laisvalaikis

Išlydint saulę prie vandenyno.
Kaip vietiniai Vankuverieičiai sako - viskuo reikia džiaugtis vasarą, nes kai ateis ruduo, užklups lietūs, nieko nebeveiksi ir nieko nebenorėsi veikti. 
Mus užklupo kanadietiška buitis - darbas, laisvalaikis, poilsis. Kolkas nenugyvenome didelių žygdarbių, išgyvenimų. Geriausia, ką turime, tai yra dviračiai - daug laisvės suteikianti transporto priemonė. Su jais jau ne kartą važinėjomės po miestą ir jį tyrinėjome. 

Vankuveris apsuptas nuostabaus vandenyno ir įspūdingų, aukštesnių nei kilometras, kalnų. Nuotykių gamtoje čia apstu, tik pasiimk butelį vandens ir keliauk po kalnus, arba mėgaukis sūriu vandenyno oru bei vandeniu gulėdamas papludimyje. Papludimiai čia ne Australiški, ne tokie dideli ir tobuli, tačiau savo funkciją vis vien gerai atlieka. Kiekvieną antradienį, viename iš šio miesto papludimių vyksta improvizuotas bugnų ratas, kuriame susirenka žmonės ir mėgaujasi bugnų garsais, vandenynu ir vieni kitų kompanija. 


Didelę dalį laisvalaikio mėgstame leisti namie, besidžiaugdami poilsiu, namu ir vienas kitu. Džiaugiames, kad darbai neužima visos dienos ir suteikia pakankamai laisvo laiko poilsiui, bei, kad darbo valandos nepraryja visos dienos. 

Kiemo tvarkdariai.
Kadangi nebeliko studijų, liko tik darbas ir buitis, mums pasidarė liūdna, todėl teko ieškotis naujų pomėgių, laisvalaikio užsiėmimų, kažkokios naujos veiklos, kuri užpildytų atsiradusias ertmes. Mums iš dalies pasisekė, kad atsikraustėme gyventi į namą, kurio savininkai juo nesirūpina. Kiemas čia apugęs žolėmis, pilnas nudžiuvusių augalų ir pernykščių lapų. Nesupratome, kodėl tik mums už akių kliūna netvarkinga namo aplinka, bet tuo pačiu ir pasidžiaugėme, nes atsirado naujas mūsų laisvalaikio užsiėmimas - sodininkystė. 
Pradėjome ravėti aplink namą, tvarkyti, šluoti, rauti senus, nudžiuvusius augalus, perdėlioti akmenukus ir sutvarkyti namo kiemo dalį. Tiesiog malonu tupėti kieme gražiu oru ir krapštynėtis žemėje. O tuo labiau, kad pamatai gražius ir tvarkingus rezultatus. Žinome, kad sodininkystė atsiradusios spragos amžinai neužpildys, nes rudens oras jau čia pat ir nenustojantys lietūs jau artėja, tačiau vis vien smagu pasidžiaugti gražia namo aplinka.