ROADTRIP TO PANAMA

ROADTRIP TO PANAMA

Tuesday, December 1, 2015

Naujasis šeimos narys - Nissan'as Pathfinder'is

Atslinkus šaltukui ir vienam reikaliukui nusprendėme, kad geriausia išeitis būtų nusipirkti naują šeimos narį - mašiniuką. 
O reikaliukas buvo toks - pagal Britų Kolumbijos (mūsų provincijos) įstatymus, užsienietiškos "turistinės" vairuotojų teisės čia galioja tik 3 mėnesius. Todėl Mantautas privalėjo pasikeisti savo lietuviškąsias vairuotojo teises į kanadietiškas, nes legalių vairuotojo teisių reikalavo jo darbuovetė (Mantautas dirba vairuotoju). Būtent dėl to ir prasidėjo visa suirutė - mat pagal Kanados ir Lietuvos susitarimus (kažkokius tai neįvykusius padoriai) žmonės su lietuviškomis teisėmis Kanadoje turi perlaikyti visus vairavimo teisių egzaminus (teoriją ir praktiką) iš naujo. O dar keistesnis dalykas - praktikos egzaminą privalai laikyti su savo automobiliu. Žinoma, pasiskolinti automobilį nebuvo bėda, tačiau buvo gera ir palanki proga mums patiems įsigyti automobilį. Būtent todėl į mūsų šeimos ratą įsijungė naujasis mūsų mašiniukas - Nissan'as Pathfinder'is. Su juo jau spėjome ne mažai pamatyti ir pasidžiaugti fantastiškai gražia Britų Kolumbija. 


O dabar linksmos ir juokingos žinios - mano (Gintarės) vairuotojo teisės yra vokiškos, todėl man pasikeisti savo vairuotojo teises užtruko vos 15 minučių ir tik 30 dolerių - Kanada ir Vokietija turi susitarimą, kad abiejų šalių vairuotojų teisės yra lygiavertės, todėl man jokių egzaminų laikyti nereikėjo, man užteko nueiti ir jas tiesiog pasikeisti. Dar juokingesnis dalykas - Australai ir Britai taip pat turi lygiavertes teises ir jas gali pasikeisti nelaikę egzaminų, nors jie vairuoja kitoje gatvės pusėje! Mūsų manymu, visa ši sistema yra tiesiog pinigų plovimas. 
Tačiau nepaisant visko, Mantautas egzaminus išlaikė ir dabar abu laimingai važinėjame Nissanu turėdami kanadietiškas Britų Kolumbijos vairuotojų teises. 
Neslėpsime, kad mūsų automobilis nebuvo brangus, tačiau kanadietiškos automobilių draudimo kainos ir Nissano kuro ryjimas tiesiog verčia nuo kojų. Mums automobilio draudimas pusei metų kainuoja tiek pat kiek ir pats automobilis. Ir dar kanadietiškas saldainukas - perkant automobilį privalai mokėti mokesčius už jo nusipirkimą. Taigi, kuo dažniau Tu perpardavinėji vieną automobilį, tuo daugiau valdžia užsidirba pinigų iš Tavęs. Bet turime pripažinti vieną dalyką - kad ir kokia sukta sistema bebūtų, keliai yra nepriekaištingai tobulos kokybės! Aukščiausios kokybės keliai, švarūs, tvarkingi ir veda net vingiuočiausiais kalnų takais. 
Mūsų manymu, gale pritvirtinta padanga atrodo
itin patraukliai šiam automobiliui.
Neapsigaukit - spalva iš tiesų tampsiai žalia/ metalinė,
esant skirtingam apšvietimui žvilga vis kitaip.