ROADTRIP TO PANAMA

ROADTRIP TO PANAMA

Saturday, January 30, 2016

Aktyvios lavos pliūpsniai

Žinoma, pačios gražiausios kelionių akimirkos nėra užfiksuotos nuotraukomis ar video vaizdais. Pačios nuostabiausios akimirkos liko tik mūsų atmintyje. Ši akimirka yra viena iš jų.
Eilinį kartą nusprendėme apsistoti Vulkanų nacionalinio parko kempinge, tačiau prieš eidami miegoti tradiciškai aplankėme kraterį. Jau buvo valanda po saulėlydžio ir automobilių aikštelė buvo pilnai užstatyta. Aptikę laisvą vietelė, prasibrovę pro žmonių minią atsistojome prie užtvaro kraštelio ir stebėjome kraterį. Staiga cyptelėjau, atkišau pirštą į kraterį ir sustingau - virš kraterio kraštelio šmėštelėjo aktyvios lavos pliūpsnis! Ir tai buvo tik pradžia... vos tik atvykome, pastebėjome, kad garų čia šį kartą kyla daugiau, o vos po kelių minučių supratome kodėl. Krateris yra kaip asmenybė - paslaptinga ir nenuspėjama, todėl kaskart jo aktyvumas būna skirtingas. Šį kartą jia buvo aktyviausias, pro kraštelius matėsi lavos pliūpsniai, girdėjosi lavos dundėjimas, o nosį dirgino sieros dvokas.
Ši tobula gyvos Žemės išraiška turėtų būti kiekvieno geografo tikslu - išvysti aktyvią, gyvą mūsų planetą yra tiesiog nepakartojamas jausmas!