ROADTRIP TO PANAMA

ROADTRIP TO PANAMA

Tuesday, January 19, 2016

Bangos milžinės ir skusti ledai

Girdėjome gandus, kad Oahu salos šiaurė yra pati geriausia vieta banglentininkams, nes čia kylančios bangos yra didžiulės. Žinoma, mes ne visados linkę tikėti gandais, todėl nusprendėme patys savo akimis pamatyti šią salos dalį.
Šį gandą galime visiškai patvirtinti - bangos čia neįtikėtino dydžio ir jėgos. Dideli paplūdimio plotai užtverti, kad žmonės net nesigundytų kišti piršto nago ant smėlio, nes vandens šią sekundę nėra, o kitą sekundę gali jau ir tavęs nelikti. Pakrantės nusėtos vulkaniniais akmenimis, koraliniais rifais ir todėl bangos, atlėkusios su didžiule jėga, dūžta atsitrenkusios ir sukelia įspūdingesnį šou nei fejerverkai.
Tik keli papludimiai yra pritaikyti banglentininkams. Banglentininkai iriasi ilgai ir toli, kol pasiekia saugią vietą, pakankamai toli nuo akmenų ir pakankamai arti tobulų bangų. Iš toli jie atrodo tik kaip maži taškeliai. Juos visados saugo būrys gelbėtojų, tiek sausumoje, tiek ir vandenyje ant vandens motociklų.
Antra šios dienos išbandyta naujiena - skusti ledai. Taip, skusti ledai, būtent tos jų pavadinimas. Ir juos pardavinėja ant kiekvieno kampo. Iš pradžių nesupratome, kas tie skusti ledai ir kodėl jie taip kvailai vadinami, bet užėję į ledainę ir nusipirkę tokių ledų, iš karto supratome, kas tie ledai - tam tikrąja žodžio prasme skusti ledai. Paima ledo luitą, įdeda į jį aparatą, o tas aparatas jį skuta. Nuskustą ledą suformuoja į kugelį, apipila pasirinktais sirupais ir vuolia - ledai baigti! Iš tiesų - labai skanu. Paprasta, nėra primaišyta nereikalingo pieno, neapsunkina, bet labai gerai atgaivina.