ROADTRIP TO PANAMA

ROADTRIP TO PANAMA

Monday, January 4, 2016

Maui - susipažinimas

Šianakt nusileidome Maui saloje ir vos išlipus tuojau pat pakvipo atoatogomis - švelnus vandenyno kvapas susimaišęs su egzotinių augalų kvapais tiesiog svaigino galvas ir negalėjome nustoti giliai kvepuoti iš džiaugsmo. Oras buvo vasariškai švelnus, su pavieniais vėsiais vėjo gūseliais. Oda nesuprato kas vyksta, kodėl taip šilta ir gera. Šių pojūčių neperteiks jokia nuotrauka.
Šiandien praleidome pirmą dieną Maui saloje su mūsų naujuoju nakvynės šeimininku Lij, afrikietiško gymio Amerikiečiu, kuris propaguoja itin sveiką gyvenseną. Nieko nelaukę ryte susiruošėme tryse papusryčiauti ir mūsų namiškis mus pavaišino dar neragautais skaniais vaisiais bei savo specialiu uogų fermentu. Pasistiprinę keliavome mašinos gale i kalną, kuriame pasinaudojome naturaliu dušu - kalno kriokliu. Be galo maloni atgaiva. Kai mūsų namiškis išskubėjo į darbą, mudu išėjome kelias valandas pasivaikščioti po nuostabaus grožio kalnus.
Kraštovaizdis nematytai nuostabus, neįprasto reljefo ir itin ryškių žalių atspalvių. O dėl orų malonumo net trūksta žodžių.

Priėjome vienos išvados - batai ir kuprinės yra patys svarbiausi daiktai keliaujant. Teko vaikščioti labai šlapiais ir slidžiais keliais, todėl su kiekvienu žingsniu džiaugiamės dėl savo patogių ir ištvermigų batų.