ROADTRIP TO PANAMA

ROADTRIP TO PANAMA

Monday, June 27, 2016

Blizgioji Vankuverio pusė

Atsižvelgiant į faktą, kad Vankuveris yra jaunutis ir itin greit augantis miestas, jame netrūksta naujų, žvilgančių ir neįtikėtinų pastatų. Vankuverio miesto tikslas yra tapti "žaliausiu" miestu Pasaulyje iki 2020 metų, todėl visi nauji pastatai statomi itin ekologiškai ir atsižvelgiant į įvairius Vankuverio pavojus (pvz. žemėdrebas). Tačiau miesto centras tiesiog nusėtas dangoraižiais, kurių stikliniai langai spindi, o panašių spalvų margumynai dažnai paslepia net pačius įdomiausius ir žaviausius pastatus.
Dar ir dabar vaikščiodami po miesto centrą už kokio nors kampo išnyra gražuolis pastatas, kurio grožį užgožia stikliniai milžinai. Įdomiausia tai, kad didelė dalis centre esančių gražuolių yra gyvenamieji daugiabučiai, bet juose gyventi paklausa tokia didžiulė, jog ten apsigyventi tampa tikras iššūkis, o ir kainos kartais per didelės, kad eiliniai žmonės galėtų sau leisti gyventi vieni viename bute. Dažnai žmonės išsinuomoja dviejų kambarių butą ir svetainę išnuomoja dar vienam ar net dviems žmonėms. Tačiau tada gali sakyti, kad gyveni pačioje miesto širdyje ir visas veiksmas vyksta aplink tave. 

Vankuveris yra standartinis amerikietiško stiliaus miestas - blokais suplanuotas ir pastatytas, dangoraižiais nusėtas. Geriausia dalis šiame kvadratų ir pastatų nusėtame centre - puikus balansas tarp civilizacijos ir gamtos. Visas centras visomis pusėmis yra apsuptas vandeniu, nes sudaro pusiąsalį, o šio pusiąsalio kraštus skalauja puikiai prižiūrėtos pakrantės. Pusiąsalio gale yra įkurta didžiulė gamtos oazė - Stenlio parkas. Jame įrengti keli šaunūs paplūdymiai, puikūs dviračių takai, pilna suoliukų, ežeras, daug erdvės judėti, ilsėtis ar tiesiog džiaugtis gamta.