ROADTRIP TO PANAMA

ROADTRIP TO PANAMA

Friday, July 15, 2016

Glen kanjonas ir Powell ežeras

Galiausiai pasiekėme Page miestą, Glen kanjone, kuriame ir yra tos garsiosios kilpos ir antilopių slėnis, kurių mes ieškojome ne toje kanjono vietoje. Žinojome, kad į slėnį galima nusigauti tik su vietinių 'indėnų' gidu, tačiau tik nuvažiavę į patį miestą sužinojome, kiek toks turas kainuoja - nuo $30 iki $60. Pastovėjome, pamąstėme ir nusprendėme, kad tai labiau turistų išnaudojimas, nei iš tiesų žmogaus akiračio plėtimas.
Visą dieną galvose sukosi tik viena mintis - kuo greičiau įlysti į ežerą ir atsigaivinti nuo alinančiai karštos dienos. Laimei, vienintėlis miesto papludimys tuo pačiu yra ir primityvi stovyklavietė, todėl nusprendėme čia praleisti naktį, atsipalaiduoti, atsivėsinti ir atsigauti.
Gerai pailsėję ir išsimiegoję, patraukėme užtvankos link. Ten nukeliavę, išsipirkome pigų turą po užtvanką, o po jos patraukėme miesto link tvarkyti reikalų. Užtvankos svarba yra didžiulė, čia kaupiamas vanduo aprūpina daugelį aplinkinių valstijų, bei yra tik viena iš daugelių Kolorado upės užtvankų. Jei ne šių užtvankų sistema, visoje dykumoje beveik nebūtų gyvenviečių, o sakydama dykuma, turiu omenyje didžiąją dalį vakarų JAV valstijų.