ROADTRIP TO PANAMA

ROADTRIP TO PANAMA

Wednesday, July 13, 2016

Kai nesinori mokėti už nakvynę

Svarbus dalykas kelionėse - išlaidos. Kiekvienai savo kelionei turime tvirtą biudžetą, nes lėšos turi dugną ir gali baigtis anksčiau laiko, todėl išlaidas visados sekame ir bandome įtilpti į savo finansų rėmus. Nors šios kelionės biudžetas yra kolkas didžiausias (galime valgyti daugiau nei tik ryžius ir pupelias), vis vien mėgstame pataupyti, kai galime.
Privažiavę prie pat Mesa Verde nacionalinio parko, užsukome į miestelį pavadinimu Cortez. Jis buvo labai turistiškas, pilnas motelių, parduotuvių ir kelių stovyklaviečių. Užsukome į kelis iš jų, bet jų kainos mūsų visiškai netenkino, akivaizdus turistų išnaudojimas. Kadangi mūsų Pilkoji Materija (taip Mantautas pavadino mūsų Volvo) yra pilnai parengta ir turi patogią "lovą", nusprendėme išvažiuoti iš miestuko ribų ir pernakvoti kuriame nors sustojime.
Pirmąją naktį praleidome dar nebaigtame statyti turistų sustojime, o sekančią naktį leidome vairuotojų poilsio vietoje, kurioje bent jau įrengti tualetai ir yra tekančio, geriamo vandens.
Tai gali pasirodyti kaip kančia keliaujant, bet iš tiesų tai kelia daugiau malonumo nei vargo. Gera neįstatyti savęs į rėmus ir jaustis laisvai, džiaugtis savo menka priklausomybe nuo vandens ir maisto, ir didžiuotis ištverme be patogumų. Be to, dar maloniau savo santaupas pasitaupyti kam nors kitam.