ROADTRIP TO PANAMA

ROADTRIP TO PANAMA

Wednesday, July 6, 2016

Sudie Kanada, labas JAV!

1380 KM - PIRMASIS TŪKSTANTUKAS ĮVEIKTAS.
Sustoję Cranbrook miestelyje pasistiprinome ir nusipirkome JAV dolerių. Toliau patraukėme pietų link ir jau kertame Kanados ir JAV sieną. 
Šį kartą pasienyje viskas vyko kitaip, nei įprasta, galbūt dėl to, kad automobilis pilnas daiktų, galbūt dėl to, kad pasienį kertame į kitokią JAV valstiją, nei esame įpratę. Pareigūnas, pažiūrėjęs į mūsų pasus, paprašė pastatyti automobilį ir įeiti į vidų. Kol kitas pareigūnas tvarkė mūsų vizos reikalus, maloni pareigūnė pasiemė mūsų automobilio raktelius, apžiūrėjo ir atemė pomidoriukus, bei kriaušytę. Pasirodo yra produktų sąrašas, kurių negalima įsivežti, nebent jie vietiniai, dar su lipdukais. Pamenu, kaip plaudama lipdukus nuklijavau.
Patyrę mažą nuostolį ir susimokėję mažą mokestį už vizas, keliaujame toliau. Ironinga, bet abu dabar labai norime kriaušių. Vis iš galvos neišeina ta viena, vieniša, atimta kriaušytė ir pomidorai. Būtume žinoję, būtume suvalgę, bet pasienių nuotykiai kaskart kitokie, tad bus pamoka ateičiai.
Įvažiavus į JAV eiliniai, savotiški, amerikietiški niuansai: atstumai ir greitis skaičiuojami myliomis, o ne kilometrais, degalai matuojami galonais, o ne litrais ir taip toliau... Laimei, tai nėra mūsų pirmas susidūrimas su kita matavimo sistema, bet tai nekeičia fakto, kad mūsų automobilio spidometras pritaikytas tik kilometrams, o piltis kurą ir skaičiuoti kainas yra vienas galvos skausmas. O dar valiutos kurso apskaičiavimai...!
Na ką... sveiki atvykę į Jungtines Amerikos Valstijas... Aš jau dabar pasiilgau patogios, įprastos ir logiškos Kanados. ♡
Kalnai gražuoliai jau pasislepė, pakelėse mus supa tik aukštos eglės ir jeigu ne geltonos eismo linijos gatvės viduryje, nostalgiškai manytume, kad važiuojame mylimos Lietuvėlės keliais. Nors nenustojame keliauti, mylimų kraštų dar nepamiršome.