ROADTRIP TO PANAMA

ROADTRIP TO PANAMA

Sunday, July 3, 2016

Vankuveris - Panama, naujos kelionės pradžia, senos kelionės galas

Neįtikėtina, kaip greit prabėgo beveik metai. Atrodo, taip nesenai nusileidome Vankuverio oro uoste ir vidurnaktį atsidūrėme Vankuverio miesto centre, kuris buvo itin tuščias, švarus, tvarkingas ir šiltas. O štai jau dabar turime palikti tą patį Vankuverį, į kurį, atrodo, tik nesenai atkeliavome. Esame be galo dėkingi už galimybę gyventi čia, už nuostabius čia sutiktus žmones, už visus nuotykius, išgyvenimus, patyrimus. Šie metai buvo neįtikėtini, pilni džiaugsmo, kaip ir ašarų.


Kai atsikraustėme į Vankuverį neturėjome pažįstamų , o tuo labiau draugų, neturėjome darbų, turėjome tik namus, kurių dar gyvenai nebuvome matę, bendranuomius, kurių dar nebuvome sutikę. Dabar, po beveik metų gyvenimo čia, turime ištarti sudie nuostabiems darbams, mylimiems namams, o skaudžiausia - įpatingiems žmonėms, kuriuos vadinome savo draugais, o dažnai net ir šeimos nariais. Žmonės, kuriuos mes sutikome, visados išliks mūsų atmintyje kaip įpatingi, mus stipriai mylėję ir sunkiai paleidę. 

Visos mūsų išleistuvės iki šiol  buvo apverktos, liūdnos, ilgos ir nuostabios, tačiau šį kartą vienų išleistuvių neužteko - atsisveikinome vieną, tada antrą, tada trečią ir dar kartą. Iškeliaudami iš Vankuverio paliekame savo namų šeimą, savo darbų šeimas, savo draugų ratą. Tai visados yra pati sunkiausia kiekvienos kelionės dalis. Kai užtektinai apverksime visus paliktus žmones, visus mylimus miesto ir namų kampus, tada pradėsime džiaugtis savo nauju nuotykiu ir nuostabios, didelės kelionės pradžia.

Paskutinį kartą užsukome į mano mylimą darbovietę, paskutinį kartą šiemet pavalgyti gardžių pusryčių, pasimėgauti nuostabia kavyte ir eilinį kartą pasakyti sudie savo mylimiems Elysian kavos šeimos nariams. 
Dabar jau sėdame į mūsų naujus namus ant ratų - Volvo 240. Kelias pirmas dienas žadame praleisti Kanadoje, pamatyti šiek tiek daugiau tos šaunios šalies, kuriuoje gyvenome pastaruosius metus.
Galutinis mūsų kelionės tikslas - Panama. Jau nusipirkome skrydžio bilietus iš Panamos į Vokietiją, todėl kelionės galas jau akiratyje. Tačiau iki tol mūsų laukia Kanada, JAV, Meksika ir visos Centrinės Amerikos šalys iki pat Panamos. Kelionės trukmė - du mėnesiai. Tikimės, kad mašina kelionę atlaikys, o ir mums puikiai seksis mūsų kelyje. 
Taigi, didžiausia mūsų iki šiol suplanuota kelionė PRASIDEDA!