ROADTRIP TO PANAMA

ROADTRIP TO PANAMA

Monday, July 25, 2016

Zion'o nacionalinis parkas

Tarp visų Las Vegaso įspūdžių ir blizgučių pasimetė Zion'as. Jeigu ši vieta būtų buvusi nelabai reikšminga ar verta dėmesio, kogero būtume ją praleidę ir nebūtų buvusi širdgėla, bet ši vieta yra nuostabi, todėl nusprendėme vis vien įkelti pavėluotą įrašą apie šį gražų Zion'o kanjoną nacionaliniam parke.
Pakeliui į Zion'ą pamatėme ženklą, vedantį į gyvūnų prieglaudą. Kai ten pasukome, buvome apstulbę prieglaudos dydžiu. Čia buvo didžiulė oazė sukurta nenorimiems naminiams gyvūnams - katėms, šunims, triušiukams, arkliams, kiaulytėms, ožkytėms, kalakutams ir kitiems, įvairiems augintiniams. Nustebome sužinoję, kad šioje vietoje yra bufeto tipo valgykla, kurioje vos už $5 žmogui apturėjome nuostabią, skanią puotą. Ilgai neužsibuvome ir traukėme toliau.
Įvažiavę į šį parką iš pietvakarinės pusės iš karto buvome priblokšti nuostabaus slėnio ir be galo gražių kalnų. Ryškios spalvos rėžė akį, o siauros, vingiuotos gatvės aprodė mums nuostabias kanjono vietas. Kelias mus nuvedė iki pat kanjono apačios, kur pasistatėme automobilį ir sėdome į nemokamą autobusą po kanjono dugną. Kanjono dugne kelias vingiuotas, einantis pagal upę, todėl vietos automobiliams tikrai nedaug ir autobusų sistema puikiai veikia, norint išvengti kamščių ir automobilio pasistatymo problemų.
Kelio gale eina išskirtinis žygis: jis veda per pačią meandruojančią upę siaurėjančio kanjono dugne. Problema: reikia bristi per ledinį, sąnarius gelentį vandenį akmenuotu dugnu. Bandėme eiti be batų, bet vandens temperatūra buvo per žema, tad perėję per kelias meandras nusprendėme apsisukti. Visas žygis trunka 8 valandas ir reikalauja deramo pasirengimo. Kadangi ši vieta mums buvo pakeliui ir neplanavome čia ilgai žygiuoti, autobusu grįžome prie Pilkosios Materijos ir keliavome toliau Las Vegaso kryptimi. Buvo malonu bent kartą pasigrožėti kanjonu iš apačios, o ne tik iš viršaus.