ROADTRIP TO PANAMA

ROADTRIP TO PANAMA

Monday, August 1, 2016

Venice papludimys ir Los Andželo nuotykiai

Kepinanti Saulė, įkaitęs smėlis, suvenyrų parduotuvės, laisvi žmonės ir kanapių dvelksmas - štai tokį mes išgyvenome Venice Beach. Pėsčiųjų gatvės, nukrautos turistinių niekučių parduotuvėlėmis, gatvėse talentus rodantys žmonės ir savamoksliai muzikantai, negailestingai bandantys tau įbrukti savo diską - kasdienybė šioje vietoje.
Laimei, maisto čia taip pat netrūksta, o ir paieška mums tinkamo maisto ilgai netruko. Mūsų akį patraukė mažas, žalias 'v' ženkliukas mėlyname fone, simbolizuojantis kogero skaniausią patiekalą, valgytą JAV - grybų su skrudintomis bulvytėmis, įdarytoje mažoje pitoje ir manome, kad vadinamu 'gyro'. Dar vis vien tik mintis apie šį patiekalą suaktyvina visą kūna ir jis pradeda jo reikalauti. Neįtikėtinas patiekalas, taip greit, godžiai ir gardžiai jį suvalgėme, kad net nespėjau nufotografuoti, bijojau, kad išgaruos.
Be galo skaniai pavalgę judėjome link restorano, kurį mums primygtinai rekomendavo skalbykloje sutiktas buvęs Playboy modelis, labai keistai ištinusių lūpų, bet draugiška moteris. Pakeliui atkreipėme dėmesį į vyriškį, siūlantį į nemokamą tiesioginę Bill Maher laidą "Real time" CBS studijoje. Argi gali būti įdomesnė Los Andželo patirtis, negu dalyvauti gyvoje laidoje vienoje iš Holivudo filmavimo stočių? Pasiemėme pakvietimą ir išėjome restorano link. Buvo skanu, gražu, bet po nuostabiojo gyro restorano maistas šiek tiek nubluko. Pavalgę per kamščius grūdomės Holivudo link. Atkeliavę į vietą visus savo daiktus privalėjome palikti automobilyje, leido tik pasus ir pinigines, mat negalima jokių technologijų. Suprantama, vis gi viskas transliuojama tiesiogiai ir nėra čia ko fotografuoti ir pagirūniškai dėti į socialinius tinklus (mūsų kelionių tinklapis nesiskaito, nes jis fainas). Laida buvo apie Hillary Clinton prezidentinę kalbą. Turiu pasakyti, kad sėdėti salėje, pilnoje amerikiečių ir klausytis kandidatės į prezidentes kalbą su šios šalies tautiečiais buvo kažkas vienkartiškai nuostabaus. Kai žmonėms kažkas patiko, jie plojo, tad susidarėme nuoširdžią nuomonę apie tai, kas šiems tautiečiams tikrai rūpi. Na, o kai Hillary Clinton pasakė, kad nori tvirtai bendradarbiauti su NATO šalimis ir padėti kovoti su Rusija, tada jau aš pirmoji stipriai plojau ir išspaudžiau skaudžią simpatijos ašarą, prisiminusi, kad mūsų brangiai tėvynei niekaip nėra pelnytos ramybės. Duodame aukščiausią balą šiai patirčiai ir keliaujame toliau.
Kai išėjome iš filmavimo salės jau buvo tamsu, tad patraukėme Rainbow (vaivorykštės) restorano link. Taip, kažkodėl mes Los Andžele daug valgėme. Mantautas girdėjo apie šią vietą, nes čia buvo nuolatinė Lemmy, Motörhead grupės lyderio, lankytina vieta. Nieko įpatingo, tai tiesiog buvo vieta Los Andžele, apie kurią kažką žinojome. Pasirodo, tai gana jaukus, šeimyninis restoranėlis, kuriame maisto meniu tarytum sustojęs laike. Užsisakėme du burgerius, kuriuos galiausiai vos sukimšome. Po mūsų mylimų gyro visa kita atrodo tik vidutiniška ar net prasčiau.
Nakvoti grįžome į pirmąjį greitkelį prie pakrantės, kur šalikelėje nakvojome prie pat vandenyno. Atidarius dureles atsimušęs į akmenis vanduo beveik prašėsi vidun.
Atsikėlusi ryte, pauosčiau Mantautą ir jis  kvepėjo neįtikėtinai saldžiai, kaip šviežaus derliaus, sultingos braškės. Užsimiegojęs skrandis pradėjo gurgti, o burnoje upeliais kaupėsi seilės. Šviežios braškės buvo mano galvoje ir tiesiog stovėjo akyse, o saldus Mantauto kvapas tiesiog kėlė sunkumų iškęsti braškyčių stygių. Pradėjome tvarkytis, praustis ir dėlioti daiktus, kai staiga į šalikėlę įsuko furgonas su ne kuo kitu, o BRAŠKĖMIS! Kai darbuotojas iškėlė pirmą braškių ženklą ant furgono stogo, Mantautas griebė piniginę ir išskubėjo pirkti braškių. Jis grįžo saldžiai kvepėdamas su braškių dėže rankose. Ką galiu pasakyti, mano uoslė tiesiog išpranašavo ateitį ir mūsų kelionė mus dar kartą apdovanojo. Kokiame gi hotelyje matyta, kad sustoja furgonas ir pardavinėja braškes, Tau jų užsinorėjus? Pakelkime braškes už paprastumą!
Puikiai praleidę laiką Los Andžele sakome, kad miestas smagesnis ir žavesnis, nei mes tikėjomės ar girdėjome žmonių kalbas apie jį. Labai džiaugiames, kad nusprendėme jame pabūti ir susidaryti savo nuomonę apie jį. Už tai tariame, kad neverta tikėti kitų pasakojimais ir susidaryti nuomonę apie vietovę vien iš pasakojimų. Keliaukite patys ir susidarykite savo išgyvenimo šiame mieste istoriją.