ROADTRIP TO PANAMA

ROADTRIP TO PANAMA

Friday, September 2, 2016

Labas, Panama!

Išvargę nuo varginančių, sudėtigų, brangių ir chaotiškų pasienių kirtimų Centrinėje Amerikoje buvome be galo laimingi, kirtę paskutinį ir vieną pigiausių pasienių Kosta Rika - Panama. Laimei, Niv jau gerokai pramoko ispanų kalbą, tad padėjo mums susikalbėti pasienyje ir greičiau sutvarkyti visus dokumentus automobiliui. Vizas visi keturi gavome per minutę, bet kai jiedu pamatė, kiek daug reikalų, popierių, laiko ir pinigų reikia paaukoti įsivežant automobilį į naują šalį jie mūsų klausė "Ir jūs taip kiekviename pasienyje?!", o mes linksėjome išvargusiomis galvomis ir išspaudėme po gailesčio sau kupiną šypseną. Jie buvo apstulbę ir sakė, kad tai yra pakvaišę. Deja, jie teisūs, o mes tai išgyvenome savo kailiu. Kertant kiekvieną pasienį mums buvo naujas iššūkis, nauja nežinomybė, naujos taisyklės, nauji vargai.
Sunku apsakyti tą nerimą ir tuo pačiu džiaugsmą pasiekus Panamą. Atrodo, bėgome maratoną, jau pasiekėme finišą ir turėtume sustoti, bet širdys nenustoja stipriai pulsuodamos ir yra pasirengusios bėgti toliau. Šiuo metu bėgti nebegalime. Esame be galo laimingi, kad įveikėme savo išsvajotą kelionę ir be didelių nuostolių nuvažiavome nuo Kanados iki Panamos. Nepaisant kelių mažų, neplanuotų nutikimų kaip pvz. apsinuodyjimas maistu ar automobilio apgadinimas klaikiuose Gvatemalos keliuose, visa kelionė sekėsi sklandžiai ir puikiai.
Pasiekę Panamos miestą išlydėjome savo pakeleivius ir patys išsiruošėme savo hotelio link. Su mūsų draugais iš Izraelio praleidome tris dienas ir dvi naktis. Buvo labai gera turėti palydą, pabendrauti su žmonėmis ir kartu dalintis išgyventais kelionių įspūdžiais. Labai džiaugiames, kad mūsų keliai susitiko. Iki sekančio susitikimo Europoje, bičiuliai!