ROADTRIP TO PANAMA

ROADTRIP TO PANAMA

Tuesday, December 1, 2015

Vankuverietiški orai


"Horseshoe bay".
Turime pasidžiaugti pasakiškais, nepriekaištingais ir be galo maloniais orais Vankuveryje. Prieš mums čia atsikraustant (ir jau kai atsikraustėme) girdėjome tik blogus dalykus apie Vankuverio orus - kasdien lis, ruduo ir žiema bus niurūs, dažnai žmones tokiais orais apima depresija, keturis mėnesius nebeišvysim Saulės spindulių ir taip toliau. 
Tačiau ruduo Vankuveryje buvo išskirtinai sausas ir gražus - su kiekviena diena ruduo gražėjo, ryškėjo, o Saulytės spinduliai nenustojo mūsų šildyti. Atėjus žiemai orai nepasikeitė - liko tokie pat gražūs, saulėti, malonūs, gaivūs ir palankūs kaip ir rudeni. Žinoma, yra ne kartą lyję, dažnai buvo nepalankus oras minti dviračiu i darbą, tačiau visumoje turime pripažinti, kad orai iki šiol buvo pasakiškai gražūs ir itin palankūs pasivaikščiojimams, žygiams ir šiaip gerai nuotaikai palaikyti. 
"Horseshoe bay".








Dėl palankių orų ir įsigytos mašinytės mums pavyko aplankyti jau nemažai Vankuverio ir Britų Kolumbijos vietų, miestų, miestelių, kalnų ir šiaip gražių vietų. Jeigu taip ir toliau, tai aš tikrai nesidrovėsiu ir viešai pripažinsiu, kad ši žiema - gražiausia mano gyvenime. 
Saulytė šviečia diena, šildydama paraudusias nosis, o naktį dangus išlieka toks pat skaidrus ir giedras, todėl kiekvieną rytą miestas pasidengia nuostabiai gražiu, žvilgančiu ir spindinčiu šerkšnu (kurį po to reikia gramdyti nuo automobilio langų, bet čia jau kita tema). Dažniausiai keliauju į darbą 5-6 valandą ryto, todėl visados galiu pasigrožėti tuo žvilgančiu, gražiu šerkšniuku. Kaikuriose miesto vietose aukšti pastatai arba augalai užstoja Saulės šviesą, todėl šerkšnas neištirpsta ir kaupiasi - atrodo, tarytum būtų prisnigę.