ROADTRIP TO PANAMA

ROADTRIP TO PANAMA

Tuesday, June 16, 2015

Sekanti stotelė - Niujorkas!

NEW YORK! NEW YORK! 

Kaip jau ir žinote, mes tesiame savo nuotykius ir šį kartą kviečiame sekti mūsų nuotykius KANADOJE! 
Tačiau prieš persikraustant į Kanadą, nusprendėme prigriebti dar vieną įspūdingą vietą - Niujorko miestą. 

Į Niujorką nusprendėme išskristi dvi dienas prieš mano (Gintarės) 21-ąjį gimtadienį. Priminsiu, kad Jungtinėse Amerikos Valstijose žmogus sulaukia pilnametystės ne nuo 18-os, o nuo 21-ių metų. Taigi, aš oficialiai dvi dienas būsiu nepilnametė. Bus smagu antrą kartą savo gyvenime sulaukti pilnametystės.


Šiek tiek apie patį Niujorką:


"Niujorkas - didžiausias JAV miestas, antrasis pagal dydį Šiaurės Amerikos miestas po Meksiko. Vienas pagrindinių pasaulio finansų ir komunikacijų centrų. Niujorke gyvena 8,11 mln. gyventojų (2007 m.), o su priemiesčiais – virš 22 milijonų žmonių, ir tai vienas didžiausių pasaulio miestų. Čia yra įsikūrusi Jungtinių Tautų Organizacijos būstinė. Miestas yra JAV šiaurės rytinėje dalyje, Niujorko valstijoje, prie Hadsono upės žiočių. Tai pagrindinis JAV ekonominis, politinis, prekybos, finansų, mokslo ir kultūros centras. Pagrindinės pramonės šakos: metalo apdirbimas, mašinų gamyba, poligrafija, chemija, naftos apdirbimas, maisto, lengvoji. Yra metropolitenas, jo muziejus. Universitetai (žymiausias – Kolumbijos universitetas), viešoji biblioteka. Muziejai: šiuolaikinio meno, Amerikos istorijos, indėnų, pirmykščio meno, žydų. Apie 80 teatrų. Žymiausia gatvė – Brodvėjus (Broadway). Bažnyčios: Šv. Jono katedra, Šv. Patriko katedra ir kt. Kitame Hadsono upės krante, priešais Niujorką (tačiau Naujojo Džersiovalstijoje) yra garsioji „Laisvės statula“, kurią amerikiečiams XIX a. pabaigoje dedikavo prancūzai." 
Šaltinis - http://lt.wikipedia.org/wiki/Niujorkas [žiūrėta 2015-06-15]

Paspauskite ant paveikslėlio ir apžiūrėkite vaizdinę medžiagą iš paukščio skrydžio virš Niujorko! Bei pasiklausykite klasikinės Frank Sinatra dainos "New York, New York".




SVEIKI ATVYKĘ Į VANŪVERĮ!

Po beveik savaitę trukusių atostogų Niujorke pagaliau atsikraustysime į mūsų naujuosius namus - Vanūverį. Kur dirbsim ir gyvensim - nežinia. Kas mūsų ten laukia ? - Vienas didelis kanadietiškas siurprizas! 
Nuo Liepos mėnesio galo kviečiame sekti pirmąsias mūsų dienas Vanūveryje. 


Šiek tiek informacijos apie Vankūverį:

"Vankuveris – uostamiestis vakarinėje Kanadoje, Ramiojo vandenyno pakrantėje, Britų Kolumbijos provincijoje. Išsidėstęs prie Džordžijos sąsiaurio, Pakrantės kalnų (Coastal Mountains) papėdėje. Išvystyta medžio apdirbimo, maisto, mašinų, laivybos pramonė, žuvininkystė, žemės ūkis."
Šaltinis - http://lt.wikipedia.org/wiki/Vankuveris [žiūrėta 2015-06-15]. 

Daugiau informacijos apie šį nuostabų miestą sužinosite sekdami mūsų blog'ą ir nuotykius jame!