ROADTRIP TO PANAMA

ROADTRIP TO PANAMA

Friday, September 2, 2016

Costa Rica

Palikę savo jaukų poilsio kampelį Nikaragvoje išskubėjome Panamos link. Vis gi laikas pradėjo bėgti labai greitai, o mašinytė dar neparduota, todėl įdėjome skelbimą į panamietišką skelbimų puslapį ir patraukėme galutinio tikslo link.
Nikaragvos ir Kosta Rikos pasienyje užtrukome apie dvi valandas, laukdami ilgose eilėse ir ilgai blaškydamiesi tarp užrašais nepaaiškintų teritorijų tvarkėme automobilio dokumentus. Stovėdami vienoje iš ilgų eilių užkalbinome du jaunus keliautojus, apsikrovusius didelėmis kuprinėmis ir gitara. Laukdami savo eilės pasienyje pradėjome šnekučiuotis ir sužinojome, kad jie yra du pažįstami iš Izraelio, kelionėje susitikę atsitiktinai. Jie pasakojo, kad kartu tarnavo privalomoje jų šalies armijoje, o Nikaragvoje susitiko netikėtai. Mes taip pat papasakojome savo kelionės įpatumus. Mergina paklausė ar galėtume ją pavėžėti savo automobilyje, nes mūsų tikslai buvo identiški. Mes, išsiilgę angliškai kalbančių kompanjonų sutikome ir paklausėme kokie vaikino planai. Pasirodo, visi keturi keliaujame ten pat, tad nusprendėme nuo pasienio tikslo siekti kartu ir pasidalinti visas išlaidas. Štai taip mus lydėjo Noam ir Niv iš Izraelio.
Kosta Rikoje važiavome kol sutemo, tada susiradome užkandinę, pasistiprinome ir pradėjome ieškoti nakvynės nakčiai. Paieška ilgai neužtruko, tad įsikūrę užėjome į kitapus gatvės esantį restoraną, kuriame pasinaudojome internetu ir išgėrėme vietinių gėrimų. Kainos ir pinigai čia skaičiuojami tūkstančiais, tad orientuotis labai sunku. Nepaisant sudėtingos valiutos, Kosta Rikoje labai brangu - pagamintas maistas, nakvynė, maisto produktai. Dėl šios priežasties ilgai šioje šalyje užsibūti neketinome, nes visi keturi galvojome tik apie savo menką biudžetą.
Vos įvažiavome į Kostą Riką tuojau pat pajutome didelį skirtumą tarp šios šalies ir Centrinės Amerikos draugių. Čia viskas tvarkingiau, švariau, moderniau, keliai nauji, gražūs, patogūs, daugybė prekybcentrių, naujų automobilių, daug mažiau šiukšlių. Amerikiečių darbas ir įtaka čia buvo labai akivaizdūs.
Tuo tarpu gavome kelias užklausas apie mašinos pardavimą ir dėl to labai džiaugiamės. Jau tą pačią dieną kirtome Kosta Rikos ir Panamos pasienius. Tai buvo paskutinis mūsų kirstas pasienis Centrinėje Amerikoje... pagaliau!