ROADTRIP TO PANAMA

ROADTRIP TO PANAMA

Monday, July 27, 2015

Sekmadieniniai Niujorko nuotykiai

Einant paskutinėms dienoms Niujorke mums dar liko pamatyti paskutinį įžymų objektą - Laisvės statulą. 
Laisvės statula

"Laisvės statula (angl. Statue of Liberty) – statula, kurią amerikiečiams 1886 m. spalio 28 d. dedikavo prancūzai. Statula yra 46,5 m aukščio, jos pamatas – 46,9 m aukščio. Statula stovi Laisvės saloje.
Statuloje vaizduojama moteris su stola ir karūna, turinčia septynis spyglius, reprezentuojančius septynias jūras ir kontinentus. Kairėje rankoje moteris prie savo kūno laiko lentelę, kurioje parašyta JULY IV MDCCLXXVI (Liepos 4 d., 1776), o dešinėje laiko iškeltą fakelą. Ji buvo padovanota JAV šimtmečio nepriklausomybės proga.
Laisvės statulą suprojektavo Frederic-Auguste Bartholdi. Ji buvo pradėta statyti 1876 m., pabaigta 1884 m. Statula pagaminta iš vario su plieniniais parėmimais. " iš https://lt.wikipedia.org/wiki/Laisv%C4%97s_statula , žiūrėta 27.07.2015

Tikrovėje ji šiek tiek didesnė.
Kruizai iki pačios Laisvės statulos brangūs ir labai užpildyti, todėl nusprendėme nebeleisti pinigų pramogoms ir pasidžiaugti nemokamais dalykais. Pro Laisvės Statulą važiuoja keltas, vežantis žmones iš Manheteno į Staten Island, kuris yra visiškai nemokamas. Nuplukdina ir iškart gali sėsti į kitą keltą, kuris pargabena atgal į Manheteną. Tiek užteko, kad susipažintume su Laisvės statula, bei sutaupytume nemažai pinigų. 

Grįžę į Manheteną nusprendėme pasižvalgyti įvairiuose jo rajonuose - pradėjome nuo China Town (Kinų kvartalo). Tiesą pasakius - buvo klaiku. Visur dvokė maistu, žmonių masė buvo tokia tiršta, kad buvo net sunku praeiti, visi žmonės buvo labai garsūs, gatvės perpildytos ir labai nešvarios. Nusprendėme ilgai neužsibūti ir traukti toliau.
Centrinis Parkas. Savo poilsiui susiradome ramesnę
vietelę.

Išvargę ir išsekę nusprendėme, kad Niujorke yra tik viena vieta, tinkama mums - tai Centrinis parkas. Iš paskutiniųjų jėgų nusigavome iki parko, susiradome patogią ir atokią vietelę, pasitieseme savo dekiuką ir nusnaudėme. Centrinis Parkas yra pati geriausia vieta visame Niujorke, čia gali bent truputi pabėgti nuo žmonių masės, šurmulio, miesto ūžesio, bei atsigaivinti nuo slegiančio karščio. Čia praleidome virš dviejų valandų.
Savo atostogas-kelionę Niujorke užbaigėme mūsų trejų metų draugystės paminėjimu. 

Kaip greit ir gražiai prabėgo pastarieji treji metai, kupini kelionių, nuotykių, svajonių, sunkaus darbo ir daug abipusio palaikymo.

Jau šianakt pakelsime sparnus ir paliksime Niujorką. Sekanti stotelė - Vankuveri! Tolimesnius mūsų nuotykius ir išgyvenimus jau rašysime būdami Kanadoje. Nenustokite sekti mūsų naujienų - jų bus tik daugiau!