ROADTRIP TO PANAMA

ROADTRIP TO PANAMA

Friday, July 31, 2015

Iki Niujorke, labas Vankuveri!

Mantautas prie Džono Lenono paminklo.
Paskutinėmis savo buvimo Niujorke dienomis sužinojome, kad už dviejų gatvių nuo mūsų nakvynės yra vieta, kurioje buvo nušautas Džonas Lenonas. Centriniame Parke jo atminimui padaryta spalvota mozaika. 


Tieks, kas primiršo, kas yra Džonas Lenonas:

"John Winston Lennon (Džonas Lenonas; 1940 m. spalio 9 d. – 1980 m. gruodžio 8 d.) – vienas iš keturių grupės The Beatles narių, dar žinomas kaip gitaristas, dainų kūrėjas, poetas, vokalistas, humoristas, politikos aktyvistas, aktorius." iš https://lt.wikipedia.org/wiki/John_Lennon, žiūrėta 30.07.15 


Paskutinė kelionė Niujorko metro.
Paskutinę dieną Niujorke nebeturėjome noro keliauti ar dar ką nors pamatyti. Per šią savaitę Niujorke jis mums spėjo nepatikti, tada patikti ir tada mus išvarginti. Miestas tikrai turi savo įspūdingų pastatų, žmonių, vietų, tačiau milžiniška žmonių masė, nuolatiniai garsai, miesto ūžesys, sirenos ir dvokas mums buvo per daug. Galime suprasti, kodėl kaikuriuos žmones žavi Niujorkas - jis judrus ir gyvas. Tačiau sunku suprasti, kaip žmonės mėgsta gyventi ankštuose butukuose, perkrautame mieste ir dar laikyti didžiulį šunį namie, bei vestį jį pasivaikščioti išbetonuotais miesto šaligatviais. Kur žmogaus ryšys su gamta? Poilsis? 




Ir maisto kokybė čia daug geresnė.
Akivaizdu, kad mes džiaugiames iškeliavę iš Niujorko. Dabar mums reikia atostogų nuo atostogų Niujorke. Ramybės, poilsio, tylos... Laimei, mes atkeliavome būtent į tokią vietą, kurioje galime rasti savo išsvajotą ramybę - Vankuverį. 
Vos tik nusileidome Vankuveryje, tuojau pat pamėgome šį miestą. Atskridome vidurnaktį ir pamatėme nuostabų dalyką - miestas miega! Ėjome Vankuverio gatvėmis ir jose buvo tylu, ramu, švaru... Būtent tokioje vietoje ir norime gyventi. 
Pamiegoję nusprendėme šiek tiek pasivaikščioti ir paieškoti pusryčių. Pirmieji Vankuverio vaizdai dieną tiesiog pribloškė - iš vienos pusės dangoraižiai už kurių išlenda gražuoliai kalnai, kitoje pusėje miestą skalauja vandenynas. Ir visą gali aprėbti akimis! Gatvės švario, plačios, daug dviračių takų, o vietiniai žmonės neįtikėtinai mandagūs ir paslaugūs. Tik pasižiūrėk pasimetęs į žemėlapį - tuojau pat kas nors prieis ir pasiteiraus, ar nereikia pagalbos. Taigi, pirmas Vankuverio įspūdis - čia nuostabu! 

Vankuverio pakrantė.
Mes jau net pavaikštinėjome po kalnus ir įsitikinome, kad Kanada - pasakiškai graži šalis. Keliavome kalnų takeliais, virš įvairiausių kriokliukų, prie nuostabių atodangų. Kai norėsime pabėgti nuo miesto - turėsime sočiai galimybių pasislėpti gamtoje. 


Pirmieji pasivaikščiojimai kalnuose.