ROADTRIP TO PANAMA

ROADTRIP TO PANAMA

Thursday, July 20, 2017

Jau beveik ankstyvas galas

Turbūt jau minėjome ne kartą, bet tai eaminis dalykas, tad paminėsime dar kartą - Islandijoje VISKAS LABAI BRANGU. Suprantu, kad Pasaulyje yra daug brangesnių vietų, bet mūsų studentiškai kišenei Islandija yra tiesiog vieno karto kelionė. Sėkmingai ir labai laimingai atidavę automobilį atgal į nuomos punktą nusprendėme atsipalaiduoti ir 'atšvęsti'. Mūsų šventimas pasireiškė tuo, kad nusipirkome alaus parduotuvėje, apie barą net nekalbėjome, nesvarstėme, nesvajojome. Bare vienas alus kainuoja vidutiniškai apie 12€, nebent pataikai ant taip vadinamos "Happy hour", kai gėrimai būna pigesni. Tada gal bus kokie 10€ už bokalą. Specializuotoje alkoholio parduotuvėje, kuro dirbo vos 8 valandas per parą (kai kur dirba tik po 2h per parą) išsirinkome vidutiniškos kainos vietinio, islandiško alaus šventimui ir dvi skardines pigesnio, vietinio birzgalo (nors buvo visai skanus). Tą "prašmatnų" (tiksliau eilinį, bet mums per brangų) alų nusprendėme supakuoti kaip dovaną, kad būtų šventiškiau. Vis gi tokią prabangą sau leidžiame tik kartą per atostogas. Pasiemėme labai tipiškus alus : Mantautas pasiemė vikingišką, juodą stautą, o aš Frėjos (meilės ir vaisingumo deivės) baltą, kvietinį, belgiško tipo alų. Tikrai nepasigailėjome, abiems alums suteikiame po dešimtuką mūsų asmeninio vertinimo. Buvo verta.
Daug mažų priežasčių mua privertė pakeisti savo atostogų planus. Nusprendėme savo būvimą čia sutrumpinti ir pakeitėme savo skrydį 4 dienomis anksčiau. Šaltis, nuovargis, prieblandos trūkumas, liūtys, apkeliauta visa sala ir milžiniškos kainos mūsų nebelaikė saloje. Pamatėme viską, ką galėjome ir norėjome. Kaip opcija liko tik tas minėtas žygis, bet lietus, šaltis ir nuovargis sakė, kad ten jau buvome ir nebus nuostolis dabar keliauti namo. Pakeitėme lėktuvo bilietus ir laukėme skrydžio namo. Už 4 Islandijoje nepraleistas dienas sutaupėme kelis šimtus eurų. Manau verta. 
Pamiršau paminėti - mus vidury baltos nakties sutiko islandiška ragana ir kuriam laikui pavertė į trolius! Ką manote? Yra panašumų? Taip atrodome, kai pavargstame nuo kelionių.