ROADTRIP TO PANAMA

ROADTRIP TO PANAMA

Thursday, July 20, 2017

Viso gero, Islandija.

Planas buvo toks: skrendam į Islandiją, išpildom svajonę ir tęsiam tradiciją savo gimtadienio nešvęsti namie. Savo gimimo dieną turėjau eiti į Reykjavik Roasters atsigerti kavos, pasidovanoti sau pupelių, susiruošti kelionei ir skristi namo. Išėjo taip, kad visi šie planai įvyko 4 dienomis anksčiau, nei planuota. Nepaisant to, pasilepinau šviežiai virta kava ir pasidovanojau pakelį peruvietiškai islandiškų kavos pupelių. Liko tik sulaukti sekmadienio ir visiems naujai sutiktiems asmenims nuo šiol prisistatyti, kaip vieneriais metais vyresne. Arba seniai pažįstamiems priminti, kiek man skaičių. Žinau tik tiek, kad Mama tikrai džiaugsis. Jai nebereiks sukti galvos ir skaičiuoti laiko zonas, kad mane pasveikintu būtent mano gimimo valandos metu. 
Islandijoje praleidome 10 dienų. Kelionės biudžetas ne minimalus, bet ir ne mūsų standartinis, tad tarpinis to variantas visai padorus. Mums labai patiko Islandija, o Reykjavikas tikrai labai jaukus. Orai čia mūsų nesužavėjo, bet poliarinės dienos buvo tikrai įspūdingas fenomenas. Mano įsimintiniausios akimirkos buvo Dettifoss ir nakvynė su Airiais, żygis iki ledyno, ledkalnių pakrantė, Hengifoss ir karštų versmių upė. Nesakau, kad visa kita nepaliko įspūdžio, tačiau giliausiai įsirėžė šie įvykiai. Paminėtinas žavus kempingas (stovyklavietė) Reykjavike. Ji buvo bene viena geriausių mūsų kelionių patirtyje. Jos garbei prisiminimui įkėlėme šios vietos nuotraukų. Visiems rekomenduojame čiupti palapinę ir ten apsigyventi. Be to - jeigu kas nors ketina čia keliati ir pasiimti grynųjų pinigų, tai nesivarginkit, jie modernesni nei mes Lietuvoje, visi kalba puikiai angliškai ir čia tikrai nieko nepritrūks. Rekomenduočiau tik pasiimti vaistų, jeigu yra polinkis sirgti - pamačius kainas vaistinėse būtų pigiau skristi namo, nei gydytis vietoje. Žavinga šalis, liūdna palikti. Laimei išskrendant apylinkę dengė šlapia rūko danga, tad širdgėla nebuvo tokia stipri. 
 Kaip visada, kelionėse būna ir sunkių, ir lengvų akimirkų. Vienintėlis ir esminis dalykas, kurio išmoko kelionės yra tai, kad viskas praeina. Viskas yra laikina. Nuostabus saulėlydis - laikinas, puikūs orai - laikini, pykčiai - laikini, sunkumai - net ir jie greit praeis. Išmoksti džiaugtis akimirka, vertinti čia ir dabar. Išmoksti apsikrauti ne daiktais, o jausmais, potyriais, atsiminimais. Išmoksti gyventi minimalistiškai, pasikliauti visomis savo savybėmis ir iš situacijų suktis kūrybingai. Išmoksti pažinti save, aptinki savo ribas ir ydas. Permąstai savo ir visuomenės vertybes, pailsi nuo rutinos ir spėji pasiilgti sau brangiausių dalykų, žmonių, veiklų. 

Dar viena laiminga, sėkminga kelionė baigta. Ačiū Mantautui, už nuostabų bendrakeliavimą. Ačiū Islandijai - Takk Ísland!