ROADTRIP TO PANAMA

ROADTRIP TO PANAMA

Friday, July 15, 2016

Mašinytės nauji batai

Pusryčiaudami tryse (Mantautas, aš ir mūsų mieloji Pilkoji Materija), pastebėjome, kad mūsų mašinytei stipriai nudilo jos batukai (padangos). Gerai apžiūrėję situaciją pastebėjome, kad kairės pusės padangos puikios būklės, o dešinės pusės padangos jau plikos, nuogos ir toli saugiai nebenuvažiuos. Minutėlę pamąstėme, padeliojome mintis.
Kadangi mus mašinytė labai myli ir važiuoja kaip pati darbščiausia bitutė, nusprendėme jai atsidėkoti ir ją palepinti. Nuvažiavome į kavinę, prisijungėme prie interneto ir pradėjome ieškoti įstaigos, kuri padėtų mūsų darbštuolei. Suradę tinkamą "batsiuvį" savo brangiąjai, paprašėme, kad pakeistų visas padangas, dar papildomai pakeistų tepalus ir viską joje apžiūrėtų. Žinojome, kad paslaugos čia nebus labai pigios, bet mūsų bitutė sunaudoja daug mažiau degalų, nei mes esame paskaičiavę, tai galima sakyti, kad ji pati susitaupė sau naujiems batukams.
Kol mūsų gražuolę tvarkė ir ruošė, mes slankiojome po ten pat esantį prekybos centrą. Kol Mantautas žiūrinėjo fotoaparatus ir jų detales, aš nusprendžiau stebėti filmuką. Abu į lauką nenorėjome kišti nei vieno kojos piršto, nes čia dar vis per karšta ir sausa. Galiausiai nusipirkome ledų ir stebėjome, kaip mechanikas mūsų mylimąjai auna naujus batukus. Viskas, ką mums teko padaryti patiems, tai pravalyti oro filtrą, nes naujų mums tinkančio modelio jie neturėjo. Ką gi, purvinas darbas atiteko Mantautui.
Dabar mašinytė viskuo aprūpinta ir pasirengusi saugiai keliauti toliau.