ROADTRIP TO PANAMA

ROADTRIP TO PANAMA

Monday, July 18, 2016

Žymioji pasagos kilpa

Mes pagaliau pasiekem žymiąją Pasagos kilpą (Horseshoe bend) Glen Kanjone! Kažkodėl, prieš pradėdami planulti savo kelionę visados manėme, kad ši vieta yra Didžiąjame Kanjone ir buvo keista sužinoti, kad ji vis gi tolokai nuo toa vietos, kurioje tikėjomės rasti šią žavią Kolorado upės meandrą.
Internete, knygose ir televizijoje vis matome lankytinas vietas. Kaikurios lankytinos vietos realybėje atrodo taip pat, kaikurios ne tokios žavios, o kitos tokios nusėtos turistais, kad net dingsta nuotaika. Ši vieta pataikė į visus išvardytus bruožus: aš įsivaizdavau, kad jai padaryta apžvalgos aikštelė, nes viaos matytos nuotraukos darytos iš aukštai, maniau, kad tai bus didesnė kilpa. Turistų buvo daug, bet jie ateidavo ir išeidavo, tai labai netrukdė. Nuo stovėjimo aikštelės iki kilpos buvo ne ilgas, bet be galo karštas keliukas per kopą. Karštis spaudė prie žemės. Mano manytos apžvalgos aikštelės čia nerasta - apžiūri kilpą nuo pat jos tikro skardžio krašto. Turiu pripažinti, kad būtent tai mane sužavėjo labiausiai, o pati kilpa man pasirodė dar gražesnė, nei iš nuotraukų. Visas bendras vaizdas tiesiog glostė širdį - nuostabią meandros kilpą besileidžianti Saulė nudažė įvairiais, ryškiai raudonais atspalviais, upė apačioje labai lėtai ir raminančiai tekėjo, o vėjas pūtė iš kilpos apačios, per skardžio kraštą, tad sėdint prie krašto nesijautė nei menkiausias papūtimas. Buvo taiku, ramu ir gera. Tikra oazė sielai. Tik tas mirtinas karštis dažnai gadiną akimirkas, bet Saulei nusileidus atsirado maža atgaiva.

Be to, džiaugiames galėdami pranešti, kad mes įveikėme 5200km per pirmas dvi savaites!! Dar nestojame ir judame toliau! ☆