ROADTRIP TO PANAMA

ROADTRIP TO PANAMA

Wednesday, August 24, 2016

Pelnytas poilsis Nikaragvoje

Jau labai ilgai svajojome apie vietelę ant jūros kranto, kuri būtų jauki, tvarkinga, atoki, rami, žavi, tiesiog tobulas poilsis. Sakydama "ilgai" turiu omenyje tikrai ilgai, jau nuo pat mūsų susipažinimo pradžios ir pirmų kelionių užgaidų. Išbandėme jau kelias vietas, skirtinguose Pasaulio kraštuose, tačiau tobulos vietelės dar vis neradome, vis kažkas kišo koją.
Galiausiai atvykome į Popoyo kaimelį Nikaragvos užkampyje. Iki šio kaimelio veda 30km žvyrkelis (šį kartą padorios būklės), kaimelyje vieninteliai vietiniai yra tie, kurie užsiima turizmu, tad čia yra labai ramu, tvarkinga, kuklu, o mūsų hoteliukas yra prie pat pakrantės, vos keli metrai ir jau kojų pirštai liečia vandenį. Bangos čia tobulos, tad banglentininkavimas čia yra svarbiausia ir smagiausia veikla. Daugėlis žmonių atskrenda į šią atokią vietą tik tam, kad ramiai galėtų praleisti laiką su bangomis. Atoslūgiai ir potviniai čia ekstremalūs, tad geriausias laikas gaudyti bangas banglente yra vakaras, prieš Saulei nusileidžiant. Šios vietovės atokumas mus ramina nuo viso iki šiol susikaupusio kelionės streso, tad ir pasveikti puikiai pavyko.
Ką mes veikėme? Ogi aš pirmąją dieną miegojau iki pietų! Mantautas šiek tiek daugiau, tačiau vis vien nesiskubino judėti nuo lovos. Vėliau aš ilsėjausi hamake, o Mantautas puikiai gaudė bangas banglente, net ir mane išsiuntė ant banglentės bangų gaudyti. Buvo labai smagu!
Laimei, čia yra jaukus, mažas restoranėlis, kuriame ir mes randame šio to pavalgyti. Nors kelioms dienoms sugebėjome visiškai atsipalaiduoti, pailsėti ir vėl atgauti ligos išnaudotas jėgas. Valio!
P.S. šioje vietoje Saulėlydžiai yra neįtikėtinai spalvingi ir dailūs - mūsų širdys džiaugiasi.